SYN-3 - Enterprise Linux

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

SYN-3 updates 2013

2013 is begonnen en ondertussen zijn we achter de schermen volop bezig met grote updates voor SYN-3:

Zarafa versie 7

Inmiddels is Zarafa versie 7 stabiel en is het tijd om ook SYN-3 naar deze versie te brengen. We hebben hier express een tijdje mee gewacht omdat dit een major upgrade betreft: We wilden niet het risico lopen dat onze klanten de 'early' adaptors waren die tegen nieuwe bugs aan lopen.

Bovendien zal Zarafa 7 een grondige upgrade aan de onderliggende database structuren uitvoeren. De upgrade kan erg lang duren, en bovendien waren hier in het begin nogal wat problemen mee. Binnenkort kunt u de eerste Zarafa versies verwachten in SYN-3 versie 4.4.3.  We gaan eerst naar de 7.0 versie van Zarafa, omdat 7.1 nog maar net gereleased is en nog problemen kan geven.

Voor meer info over de vele grote verbeteringen aan Zarafa zie http://doc.zarafa.com/7.0/Release_Notes/en-US/html-single/ .

Asterisk 1.8

Enkele van onze klanten hebben vele honderden toestellen op hun asterisk centrale: Omdat telefonie de meest bedrijfskritische toepassing is, zijn we erg terughoudend met het upgraden naar major nieuwe versies van Asterisk. Asterisk 1.6 werd door de ontwikkelaars zelfs als 'beta' gezien en afgeraden voor bepaalde situaties. (We zitten nu nog op de laatste 1.4 release)

Versie 1.8 is inmiddels al langere tijd stabiel, maar bevatte vele incompatible wijzigingen die problemen konden geven met 3rd party software. Deze problemen zijn inmiddels verholpen en daarom is het nu tijd om over te stappen naar 1.8. Bovendien is er iets veranderd in het release process van Digium:  men heeft "Long Time Support" en "Certified Releases". Deze releases bieden nog eens extra zekerheid wat betreft betrouwbaarheid.

Ondanks dat er zeer veel grote interne verbeteringen zijn, zullen onze klanten in de meeste use-cases geen verschil merken: Alles werkt nog net zo en voelt het zelfde aan. Een verbetering die bijvoorbeeld wel opvalt is het feit dat wachtrijen (Call Queues) nu de wachttijd en wacht-positie kunnen aankondigen aan de bellers.

We zijn achter de schermen inmiddels bezig met versie 1.8 van asterisk.

Meer info over de wijzigingen in versie 1.8: http://www.asterisk.org/downloads/asterisk-news/asterisk-180-released

 

Blijf op de hoogte


Problemen of vragen? Bel dan met de Syn-3 support lijn: 0591 677867