SYN-3 - Enterprise Linux

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Grote upgrades in 4.5.x

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een aantal nodige grote updates voor SYN-3.

Inmiddels draaien een aantal van deze updates succesvol in productie bij een aantal klanten van ons.

Hier een kort overzicht:

  • In SYN-3 versie 4.5: Een nieuwe versie van Zarafa met vele verbeteringen. Zarafa gaat vanaf versie 6.x naar Zarafa 7.1.9. De belangijkste is volledige unicode support waardoor klanten die in het chinees of japans communiceren ook geholpen kunnen worden.  Dit is een update met grote impact: Het upgrade process kan uren duren omdat de hele database geconverteerd moet worden. Het word aangeraden eerst een backup uit te voeren en dan de upgrade te starten op een vrijdag na 17 uur. Bij databases van 20Gb kan de upgrade meer dan 10 uur duren. De upgrade draait inmiddels bij meerdere klanten in productie. (in de shop laten we hem nog iets langer in het test-stadium staan)
  • In SYN-3 versie 4.5.1: Upgrade vanaf linux 2.6.27.x naar 3.4.x. Deze upgrade is met name nodig voor de ondersteuning van nieuwere hardware. Hier zal ook een nieuwe installatie CD voor komen. De upgrade kan zonder problemen worden uitgevoerd: Werkt deze niet dan kan gereboot worden met de oudere kernel.
  • In SYN-3 versie 4.5.2: Upgrade vanaf asterisk 1.4 naar 1.8 met nieuwste freepbx. Alle modules in freepbx worden automatisch geupgrade en geinstaleerd. Voor nieuwe installaties word het aanbevolen meteen naar deze versie te upgraden, alvorens te beginnen met het configureren van FreePBX. Bestaande installaties bevelen we aan nog te wachten met upgraden totdat we meer upgrade-tests gedaan hebben.
DatuX
 

Blijf op de hoogte


Problemen of vragen? Bel dan met de Syn-3 support lijn: 0591 677867